به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، صادق صادقپور به عنوان دبیر علمی نشست با مروی بر نشستهای قبلی گفت: در سه نشست قبلی موضوعات مختلفی در حوزه نوسازی مسکن و بازآفرینی شهری مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ چالشهای اقتصادی دوران پسا جنگ کره، رشد جمعیت ناشی از مهاجرت داخلی و صنعتی شدن به ویژه در دهههای ۶۰ و ۷۰ میلادی در سئول، کمبود مسکن در اواخر دهه۷۰ میلادی و عدم استطاعت اقشار کم درآمد برای تامین مسکن که منجر به شکل گیری سکونتگاههای غیر رسمی شد و چگونگی مواجه با این مشکلات از جمله مواردی بود که در این نشستها مطرح شد.
وی ادامه داد: در جنبش اول مسکن کره جا به جایی سکونتگاههای غیررسمی مورد توجه قرار گرفت؛ از نقاط قوت در جنبش دوم مسکن کره میتوان به روند مثبت و ارتباط خوب و همزیستی با طبیعت در سکونتگاههای جدید اشاره کرد. در نسل سوم جنبش مسکن کره، رویکرد بازآفرینی شهری در دستور کار قرار گرفت و موضوعاتی نظیر افزایش تراکم، دسترسی به مرکز شهر از داخل محدودهها، اضافه شدن واحدهای تجاری و اداری به طبقات واحدهای مسکونی و جذابیتهای بصری در طراحی ساختمانها مورد توجه قرار گرفت.
صادقپور افزود: اکنون رویکرد دولت کره در حوزه تامین مسکن پس از گذراندن این سه دوره، یک رویکرد نیاز محور است و تامین مسکن مبتنی بر تامین خدمات مکمل سکونت، ارتقای کیفی واحدهای مسکونی و ترویج مسکن استیجاری در استطاعت جهت اقشار کم درآمد در دستور کار این کشور قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه سیاستگذاران و برنامهریزان این کشور به منظور ایجاد روندی پایدار برای تامین مسکن با مدنظر قرار دادن آزمون و خطاهای انجام شده، راهکارها و پیشنهادهای تقنینی، سیاسی و اجتماعی را ارایه کردهاند، افزود: بخشی از این پیشنهادات عبارتند از برنامهریزی جامع جهت پیشبرد تولید انواع مسکن و زیرساختهای خدماتی به فراخور جمعیت هدف، تخصیص خدمات مکمل سکونت به طبقات ساختمانی به دلیل کمبود زمین، جلب مشارکت شهروندان جهت تشکیل کمیتههای محلی، برگزاری جلسات مشاوره عمومی جهت راهنمایی و آگاهی بخشی عمومی، اعطای مشوقهای مالی، حفظ ساکنان محلی بافتهای فرسوده با مسکن رسمی قابل استطاعت و بهبود وضعیت خانوارهای کم درآمد.
در این نشست «یانگ یونگ او» مدیرکل شرکت زمین و مسکن کره در خصوص تجربه یکی از مناطق بافت فرسوده شهر سئول مطالبی ارایه کرد. بعد از ارایه، اعضای پنل به سوالات حاضران پاسخ دادند.
گفتنی است کی بوم پارک دکترای معماری از دانشگاه سئول و رایزن سفارت کره در تهران، هوآن کیم مدیر ارزیابی و مشاور گروه Hana، میانگ هونگ استادیار دانشگاه هانگیک سئول، محمود عبدالهزاده مدیرعامل سازمان بازآفرینی فضاهای شهر شهرداری مشهد و رئیس دبیرخانه انتقال تجارب بازآفرینی منطقه پنج کشور و افشین کلانتری سرپرست دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران از اعضای پانل این نشست تخصصی بودند.
لازم به ذکر است این سلسله نشستها با همکاری شرکت بازآفرینی شهری ایران و دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در تهران برگزار میشود.